Endelig tilbake!

Rosenborgs kvinnelag samlet før første trening med fullkontakt siden mars! En lydhør forsamling lytter til hovedtrener Steinar Lein sine instrukser.

Sist oppdatert: 25. mai 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Mandag 25. mai ble en gledens dag for Rosenborgs kvinnelag – endelig var det mulig å spille fotball på vanlig vis igjen! Steinar Leins A-lag er i gang for fullt igjen – og det var en spent og forventningsfull spillergruppe som møtte opp i sola på Lade i dag.

Toppserien fikk klarsignal for fullkontakt trening fra 25. mai, og selv om ikke alle lagene i ligaen startet i dag – så var det fullt trøkk i svart og hvitt på Koteng arena. Noen av de andre lagene avvikler ferie i denne uka – før de også er i gang igjen.

Spillerne gjør seg klare til økta. Mange uker er gått siden sist de kunne spille «ordentlig» fotball!

Etter en screening og gjennomgang av lege og fysisk/medisinsk ansvarlig Elias Koppen – kunne samtlige 21 spillere kvitteres ut som spilleklare. Ingen syke, ingen med symptomer – alle ble klarerte – og protokoller fra helsemyndighetene ble fulgt til punkt og prikke.

Spillergruppa må i de neste ukene etterleve et strengt regime, der de får begrensede muligheter til å leve et normalt liv. De kan ikke gå på jobb som vanlig, og de som er under utdanning, kan heller ikke møte på skole. Det betyr hjemmekontor for noen av de som har jobb, og frikjøp av klubb for andre som ikke kan ha hjemmekontor. En gruppe på 4-5 spillere vil ikke kunne delta på treningene de første dagene, på grunn av tentamen/eksamen – som innebar oppmøte på skole. De hentes inn i kohorten så snart de er ferdige.

NRK fikk noen ord med Marit Clausen før trening, Spætt Film bivånet det hele.
Steinar Lein gir klare beskjeder på dagens trening.

Dette betyr også at permitteringer blant spillere – og de fleste trenerne – blir opphevet. Laget går inn i en hektisk treningsperiode – frem til seriestart ca 4. juli. Serien vil bli gjennomført som dobbel serie for de 10 Toppserielagene, det vil si uten det planlagte sluttspillet som skulle innføres i 2020-sesongen.

Emilie Bragstad er fornøyd med å endelig kunne trene for fullt igjen!

Det er ikke avklart om det blir mulighet for treningskamper før seriestart, men skulle det bli det – så må nok Rosenborgs kvinnelag ut å reise til Oslo eller Vestlandet – dersom det er kun Toppserien som får spille og trene med fullkontakt frem til juli. Skulle dette endre seg er det håp om noe mer lokal motstand, men dette er foreløpig uvisst.