Endelig seriestart – tar i mot Stabæk lørdag

Rosenborg BK Kvinner står samlet før seriestarten mot Stabæk. Dagen før dagen var det god stemning på treningsfeltet. Foto: Rosenborg BK Kvinner

Sist oppdatert: 21. mai 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det er en etterlengtet seriestart som sparkes i gang lørdag 22. mai kl 15:00 på Koteng Arena. Laget har forberedt seg godt – og nå er det bare å blåse i gang runde 1 av 18 i årets Toppserie. Lørdag braker det løs på Koteng Arena når Stabæk kommer på besøk.

Rosenborg – med suksess, men fortsatt et lag i utvikling

Sesongens treningskamper forteller om et lag som har funnet en viss form. Et lag som har nødvendig selvtillit og som fortsatt ser ut til å bli vanskelige å slå. Laget har ikke tapt en seriekamp siden sensommeren 2019 – og det ser fortsatt stabilt og stødig ut defensivt. Offensivt ser det også bedre ut enn på lenge, så spørs det om laget får dette ut når poeng skal deles ut.

Lagets unge talenter har blitt eldre, fått mer erfaring og tatt gode steg i sin utvikling. Av de som startet kamper høsten 2019 så er fortsatt Nøstmo, Næss, Vårhus, Bragstad, Olsvik, Joramo, Sørum, Andreassen – altså 8 spillere – fortsatt i det som ventes å være en startoppstilling. Det har kommet til meget gode tilvekster siden da, og i morgen er det ventet at Matilde Rogde, Julie Blakstad og Lisa-Marie Karlseng Utland er de øvrige 3 som starter mot Stabæk. Men det betyr samtidig at de som stort sett kjempet med ryggen mot veggen i 2019, er de samme som tok sølv i fjor – og som skal kjempe om gullet i år.

Når vi tar med fjorårets komet Julie Blakstad, landslagsspissen Lisa-Marie Karlseng Utland og gravide Kristine Minde – så ble det tilført kvalitet i fjor som løftet laget helt til toppen, men ikke helt til topps. Kanskje får vi se enda mer av disse i 2021? Det er håp om at også disse har tatt steg gjennom forsesongen, og at det vil gi seg utslag på banen i form av godt spill – og kanskje enda flere poeng?

Nå venter vi spent også på RBK sine nye tilskudd i 2021: Kristine Leine fra Reading, Sarah Dyrehauge fra FC Thy-Thisted Q, og ikke minst det lokale stortalentet Synne Brønstad fra Steinkjer. Brønstad er på plass og er med i troppen mot Stabæk. Leine og Dyrehauge ventes til Trondheim i starten av juni.

Toppserien 2021 – tett i toppen – travelt i bunnen

Steinar Lein har fått tid til å bygge både et lag og en kultur, og nå begynner vi å se noe av det mange håpet på: konturene av et trøndersk storlag på kvinnesiden. Klubben, laget og omgivelsene higer etter suksess – og kanskje får vi se pokal(er) i 2021 fra RBK? Men, tilnærmingen bør inneholde en del ydmykhet – for det er andre lag som også har tatt steg i samme periode. Sandviken og Vålerenga har satset stort – og de kommer nok til å kjempe om medaljene sammen med Rosenborg og kanskje også flere.

Bak de tre nevnte vil LSK Kvinner og Avaldsnes kunne utgjøre en trussel for kampen om medaljene. Av de øvrige 5 lagene i Toppserien kan man tenke seg at det blir jevnt – og som i 2020 er det forventet tette oppgjør uansett hvem man møter. Det er et resultat av at Toppserien er redusert til 10 lag, og at flere lag har både satset godt og utviklet seg i riktig retning – produktet har rett og slett blitt bedre. Det kan se ut som om Klepp har blitt ganske svekket, og at det mellom Arna-Bjørnar, Kolbotn, Lyn og nyopprykkede Stabæk kan bli jevnt helt inn. I det hele tatt ligger det an til nok en svært spennende Toppserie i 2021.

Steinar Lein og kaptein Mali Næss skinte om kapp med sola i den siste treningen før seriepremiere mot Stabæk. Foto: Rosenborg BK Kvinner

Nå er det Stabæk som gjelder. Endelig skal det kjempes om poeng – og det er synd at vi ikke får slippe inn så mange tilskuere som vi kunne ønske oss. På grunn av Covid-19 så er det restriksjoner – som vi håper det blir lettet på utover sommeren. Kampen er utsolgt – men kampen kan du se direkte her: https://www.direktesport.no/event/vJSkzWPF2ReMVbcmI8v86R

Troppen mot Stabæk er som følger: Nøstmo, Rulyte, Næss, Vårhus, Bragstad, Olsvik, Hofset, Sørum, Joramo, Døvle, Andreassen, Blakstad, Rogde, Karlseng Utland, Fornes, Nergård, Lein, Brønstad.