Endelig seier på hjemmebane – slo Røa 2-0.

Cesilie Andreassen jubler og kjenner på følelsen av glede og lettelse! 2-0 kom etter fin fotball og gode kombinasjoner. Et frekt og godt plassert skudd satte punktum og 2-0 i denne kampen. Foto: Stein Langørgen.

Sist oppdatert: 13. sep 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg hadde ikke tapt en eneste kamp før møtet med Røa, men de hadde heller ikke vunnet hjemme siden 19. juli mot Kolbotn. En seier mot Røa føltes ekstra fortjent, og poengene der gjør at RBK henger godt med i medaljekampen. 2-0 mot Røa var fortjent, hovedstadslaget produserte svært få sjanser i denne kampen, mens RBK hadde flere store muligheter til å sette både tre og fire mål – men utrolig nok stoppet det på to.

Full jubel i garderoben etter 2-0 over Røa! (Foto: RBK Kvinner)

Åpningen i kampen ble som forventet. Mange dueller, forholdsvis høyt press fra Røa og en krig om å vinne både første- og andreballer. Men RBK var forberedte på dette, og svarte tilbake med å ta kontroll på kampen etter hvert som tiden tikket av gårde. Røa forsøkte først og fremst å demme opp og gjøre det vanskelig for RBK, men lyktes bare delvis med det. Det er et vanskelig lag å møte, og et lag som sikkert føler de har fått dårlig betalt i Toppserien med 7-8 ettmåls tap. Men, det er flere grunner for at de røde fra Oslo vest ligger helt sist i Toppserien i skrivende stund.

Hjemmelaget var svært sultne på tre poeng, og hadde en veldig offensiv inngang til kampen. De skulle ta tak i det og bestemme – og være tålmodige. Motstanderen har hatt en tendens til å stå i mot lenge, men som oftest i 2020 har de bukket under. Akkurat det skjedde også på Koteng Arena på lørdag. Etter et drøyt kvarters spill kommer det et langt og presist innlegg fra RBKs venstre side, noen meter inne på Røas banehalvdel – innlegget blir vakkert tatt ned av Lisa Marie K. Utland som sender Marit Clausen gjennom og toppscoreren gjør ingen feil og sender hjemmelaget opp i 1-0.

Både Cesilie Andreassen og Mali Næss har skudd fra ca 16 meter som stryker over tverrligger, og RBK kontrollerer kampen uten at Røa kommer til farlige avslutninger i hele omgangen. Hjemmelaget er best i det meste, men det blir med det ene målet av Toppseriens toppscorer. Clausen er oppe i 8 mål så langt i sesongen.

I andre omgang forventes det samme trykk og samme antall sjanser fra hjemmelaget, men det lugger litt i det oppbyggende angrepsspillet – og det blir noen færre sjanser i starten. Røa slippes litt mer til, får noen dødballer – og har et farlig skydd som går rett utenfor stolpen etter en times spill, men det er også den beste sjansen bortelaget har i denne omgangen.

2-0 kommer etter vakkert klikk-klakkspill mellom Cesilie Andreassen og Marit Clausen. Andreassen vipper ballen med seg – spiller vegg med Clausen – og dundrer ballen i mål, mellom bena på en Røaspiller og utagbart nede til venstre for keeper. Et vakkert mål av Andreassen som kanskje har vært RBKs beste spiller så langt i sesongen. Det meste av det skapende som skjer offensivt av RBK er innom nordlendingen med nr 5 på ryggen, og hun har mange assist som nest sist eller tredje sist i mange av RBKs 22 mål i år.

I slutten av kampen oppstår en mulighet inne i Røas femmeter som smått utrolig ender i ingenting. Ballen lander i beina på Marit Clausen som to-tre ganger prøver å fyre av gårde skudd uten å lykkes, Sara Fornes og flere andre prøver – så i løpet av 7-8 sekunder er det 5-6 sjanser til å sette ballen i mål. Nevnte Fornes er til og med oppe og jubler for mål, men ballen stoppes på streken av en Røa-forsvarer, så nære var de svarte og hvite 3-0, men det endte med 2-0.

Dagens målscorere: Cesilie Andreassen (t.v) og Marit Clausen etter et mål hver mot Røa. (Foto. RBK Kvinner)

Røa sank helt til bunns på tabellen etter runden. RBK er nummer to og jager Vålerenga, men har LSK og Avaldsnes halsende like bak. Det er 6 serierunder igjen (Vålerenga har igjen 5 kamper) – så dette blir antagelig tidenes innspurt i Toppserien!

Kampfakta, lørdag 12. september kl 15:00 – Koteng Arena, Toppseriens 12. runde:

Rosenborg – Røa, 2-0 (1-0).

Mål: Marit Clausen (17 min), Cesilie Andreassen (66 min).

Laget: Kristine Nøstmo – Mali Næss – Ina Vårhus – Emilie Bragstad (Solfrid V. Hofset) – Kristine Minde – Emilie Joramo – Elin Sørum (Siw Døvle) – Julie Blakstad – Cesilie Andreassen (Sara Fornes) – Marit Clausen (Emilie Lein) – Lisa Marie K. Utland (Celine Nergård)