Endelig på plass i Trondheim – Sarah Dyrehauge er kampklar.

Sarah Dyrehauge er klar for å gi alt for RBK. Her på Koteng Arena og klar for egentrening. Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 16. jun 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Sara Dyrehauge er kommet til Trondheim etter en tid med byråkrati og utfordringer med innreise, som følge av Corona-restriksjonene som et Toppserielag må forholde seg til. Etter ankomst har hun gått rett i karantene på hotell, og ikke fått anledning til å trene med laget, eller møte lagvenninnene – ennå.

Hvis alt går som det skal er Sarah klar til å tre ut av karantenetilværelsen lørdag kveld, og vil da kunne trene med laget for første gang på søndag. Hun er spilleklar – og er aktuell for troppen mot Avaldsnes tirsdag i neste uke.

Det betyr trening på egen hånd frem til da, og Sarah brukte ikke lang tid på å komme i gang med det.       -Det var godt å komme i gang, og fint å få på seg RBK`s treningstøy, forteller Sarah rett etter ankomst til banen på Koteng Arena mandag formiddag. På banen har hun trent og utført øvelser i samråd med trenerapparatet, og gjør det hver dag fram til hun kan delta med laget.

Dyrahauge gleder seg til å bli en del av gruppen, og har fulgt med på kampene laget har spilt i Toppserien frem til nå. -Jeg har sett de tre første seriekampene og synes laget ser bra ut, og spiller en fotball jeg kan like, med mye possession og er angrepsvillig. -Spillestilen og måten laget fremstår på var noe av det jeg falt for, og som gjorde at jeg valgte RBK fremfor andre klubber, fortsetter vår danske nyervervelse.

Hun kommer fra FC Thy-Thisted Q i dansk eliteserie – og har en fortid i mer kjente Fortuna Hjørring. Med både A- og U-landskamper for Danmark er det lov å ha visse forventninger til Dyrehauge som har ambisjoner om å vinne noe med sitt nye lag. Hun har også latt seg inspirere av TV-serien «Banebryterne» som ble laget av Spætt Film – og som gikk på Adressa TV i fjor vinter https://www.adressa.no/sport/fotball/2020/10/30/Banebryterne-22603204.ece?episodeid=3006785. -Som spiller er jeg en 8-er eller en 10-er i utgangspunktet, men har spilt kant og spiss tidligere, nå gleder jeg meg bare til å komme i gang med laget, avslutter Dyreahauge før hun setter i gang med dagens egentrening på det som delvis ble en regntung dag på Lade.

Steinar Lein er også fornøyd med å få på plass både Dyrehauge og Leine. -For vår del er det viktig å ha en større bredde i stallen i år kontra i fjor, derfor hentet vi disse to kvalitetsspillerne. -På den måten sikrer vi god nok kvalitet når vi må rullere på laget når kampene kommer tett utover sensommeren og høsten. -Vi skal spille mange viktige kamper fremover, så begge de to nye blir sannsynligvis viktige brikker for oss fremover, forteller hovedtreneren.