Emilie Bragstad og Rakel Engesvik forlenget med Ørn!

Hovedtrener Steinar Lein flankert av Rakel Engesvik (t.v) og Emilie Bragstad (t.h) - som begge forlenget sine kontrakter med Ørn!

Sist oppdatert: 03. sep 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det var en svært fornøyd hovedtrener Steinar Lein som kunne konstatere at to av hans viktigste brikker falt på plass. Midtbanespillerne Rakel Engesvik og Emilie Bragstad forlenget begge sine kontrakter – og blir å finne på Koteng Arena også de neste årene. Engesvik forlenget til ut 2020, mens Bragstad sin kontrakt strekker seg ut 2021. Fortsatt er det slik at 1 og 2-års kontrakter er det mest vanlige i Toppserien, så både klubb og trener er fornøyde med disse signaturene.

Engesvik opprinnelig fra Verdal vil gå på sin sjette sesong for Ørn med denne kontrakten. 20-åringen som fyller 21 senere i september har rukket å passere 70 A-kamper for Trondheims-Ørn, og har vært på aldersbestemte landslag helt opp til U23, senest uttatt tidligere i år. Den dribleglade midtbanespilleren har et høyt potensial – og selv om vi har sett mye god fotball komme fra Verdalsjenta – så er håpet til hovedtreneren at vi ennå ikke har sett det beste fra den kanten ennå.

Rakel Engesvik – her fra kamp mot Klepp! (Foto: The FotoFairy)

– Rakel har fortsatt et utviklingspotensial – selv om hun har kommet langt i sin utvikling, og fått mye erfaring, har vi stor tro på at hun vil ta ytterligere steg og stabilisere seg på et enda høyere nivå enn vi har sett hittil i år. – Vi savner litt flere mål, for vi vet hun har det i seg – og vi vet hun produserer målsjanser med sitt kreative spill. I år har vi jobbet spesifikt mye med den defensive delen av jobben hun må gjøre, og kanskje har det gått ut over antall scorede mål i 2019, pluss at hun har hatt en del småskader i vår som har satt henne litt tilbake. Uansett: vi er veldig fornøyde med at Rakel også er med oss i 2020, og vi gleder oss til å se hvilke steg hun vil ta utover høsten og i neste sesong.

Signeringen av Emilie Bragstad ut 2021 var også viktig. Samtidig er det et sterkt signal når en av Toppseriens desidert største talenter velger å fortsette utviklingen i Trondheims-Ørn. 17-åringen (blir 18 i desember) har tatt både Ørn og aldersbestemte landslag med storm. Flere innhopp i Toppserien i starten av 2018-sesongen ble etterhvert til fast inventar i elleveren. Situasjonen nå er at hun har etablert seg i laget til Steinar Lein i 2019, og er en av de første som tas ut når de 11 som skal starte kamper tas ut. I tillegg har landslagene fått sitt siden 2016, J15/J16/J17 og nå J19. Man kan trygt si at talentet til Emilie er oppdaget av flere enn de som ser Ørns kamper på Koteng Arena – derfor blir en slik signering av en lokal trøndersk spiller ekstra viktig.

Emilie Bragstad ble kåret til banens beste spiller i kampen mot Fart i mai.

Midtbanespilleren kom fra Strindheim foran 2017-sesongen og debuterte som 15-åring i en hjemmekamp mot Sandviken samme år. – Emilie Bragstad er et fotballtalent utenom det vanlige, forteller hovedtreneren. – Hun har gått gradene på klubb- og landslag, hun har bare gått de litt raskere enn de aller fleste. Vi må ikke glemme at hun ennå ikke har fylt 18 år, men er fullt ut etablert i Toppserien. Hun har svært mye å utvikle fortsatt selvfølgelig, men har noen egenskaper som fotballspiller som er helt unike. Fysisk og teknisk, fortsetter Lein – er hun langt framme allerede. I tillegg ser vi i år at hun produserer mål (scoret i helgen for J19 landslaget igjen), og avgjør kamper – og til tross for sin unge alder, så er hun allerede svært viktig for Ørn.

I det siste har hun måttet vikariere på stopperplass, og det har hun gjort med overbevisning. Kan hende er genene fra far og tidligere RBK-spiller Bjørn Otto Bragstad gode å ha – når man går fra å være en drivende kraft på midtbanen – til å bli en bauta i forsvar – og det gjøres på en så betryggende måte. Hvis vi tar med at Emilie også har blitt dyttet helt fram på spissplass enkelte ganger, så kan vi trygt si at vi har med en svært allsidig fotballspiller å gjøre. Og til alle Ørn-fans store glede: vi får se mer av dette lokale stortalentet på Lade i de nærmeste par årene.

– Vi har fått på plass flere sentrale brikker nå, og det er helt i tråd med vår filosofi – at vi ønsker å drive frem de lokale norske – og aller helst trønderske – talentene videre og så langt som mulig, her i Ørn, avslutter en smilende hovedtrener.