Elin Sørum kåret til «Årets gjennombrudd» i Toppserien

Elin Åhgren Sørum er kåret til "Årets gjennombrudd" i Toppserien 2020. Photo: Marius Simensen / BILDBYRÅN / Cop 238

Sist oppdatert: 11. des 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Toppserien har kåret Elin Åhgren Sørum til «Årets gjennombrudd». Rosenborgs nummer 6 har vært en sentral brikke i Steinar Leins suksessrike lag – og som en av to sittende midtbanespillere har Sørum spilt en viktig rolle i laget som gikk ubeseiret gjennom serien og endte på en mye omtalt sølvplass.

De nominerte og vinnerne av de ulike prisene er plukket ut av en jury bestående av eksperter, kommentatorer og journalister:

Sindre Vian, skribent for Toppfotball Kvinner
Carina Olset, NRK
Terje Alstad, sportsdatasjef i NTB
Carl-Erik Torp, NRK

Her er juryens begrunnelse:

«Denne sesongen har Elin Sørum utviklet seg enormt som fotballspiller, og med sitt fotballkloke hode og store arbeidskapasitet har hun vært ekstremt viktig for Rosenborg. Hun bidrar til å stabilisere Rosenborgs midtbane, styrer spillet når hun må, og gir med det de offensive spillerne foran seg muligheten til å boltre seg.»

Celin Bizet Ildhusøy fra Vålerenga og kommende LSK Kvinner-spiller Camilla Linberg var de andre nominerte, så det var sterk konkurranse om prisen.

Sørum har spilt 65 Toppseriekamper for Trondheims-Ørn og Rosenborg, og har scoret 9 mål så langt. Hun kom til klubben foran 2018-sesongen fra Fløya. Det har også blitt 44 landskamper for yngres landslag, så det er en rutinert 20-åring som har mottatt denne gjeve prisen.