Dramatisk avslutning – poeng på overtid gir fortsatt spenning i gullkampen.

Rosenborgs sølvjenter fra i fjor ønsker velkommen til 2021. Nytt år med nye muligheter i Norge og i Europa. Foto: Stein Langørgen

Sist oppdatert: 21. okt 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Spenningen i Toppserien vil ingen ende ta i år. Det så ut til å gå mot Rosenborgs aller første tap i Toppserien – men Sara Kanutte Fornes ville det annerledes, og banket inn utligningen 5 sekunder før dommeren hadde tenkt å blåse av kampen.

Sara Kanutte Fornes fyrer løs. Mot Vålerenga endte ballen i nettet, poenget ble sikret og spenningen lever i gullkampen. (Foto: Stein Langørgen)

-Jeg var så innbitt at jeg bare klinka til – den ballen skal inn i mål var det eneste jeg tenkte, sier innbytteren, etter at hun selv ikke var helt fornøyd med sitt eget innhopp. Akkurat det var det nok bare hun selv som tenkte på i ettertid. For alle andre står målet etter 93 minutter skrevet inn i fotballhistorien som et viktig mål. Kanskje et av de viktigste? Tiden og de tre siste kampene vil vise hvor viktig det var. Det var uansett nok til å bevare spenningen i tidenes innspurt i Toppserien.

Kampen for øvrig var ganske jevnspilt, men det var RBK som var best i første omgang. Vålerenga skapte veldig lite, og RBK kom med gode kontringer og var også gode i etablert spill, selv om uttellingen ikke var god nok. I andre omgang jevnet det seg ut, og når Vålerenga tar ledelsen får de en boost som varer noen minutter. Der er det en periode der hjemmelaget kjører kampen litt, og vi kan få følelsen av at kanskje årets første tap kommer her. Det var bare en følelse. Det endte annerledes, og selv om det sikkert føltes utrolig bittert for VIF, så ga det nok et riktig bilde av kampen som sådan.

Landslagspausen de neste to ukene gir et avbrekk og en mulighet for å få trent godt for alle lagene i Toppserien. Det er spenning i både topp og bunn, og absolutt ingenting er avgjort ennå. Ingen er sikre på verken medaljer eller potensielt nedrykk eller kvalifisering når det gjenstår tre kamper.

For Rosenborg ser programmet slik ut:

Søndag 1. november: hjemme mot Avaldsnes (kl 1300)

Søndag 7. november: hjemme mot Sandviken (kl 1300)

Søndag 15. november: borte mot Klepp (kl 1300)

I tillegg kommer cupen, der RBK skal ut i kvartfinale mot LSK Kvinner. Den kampen går tirsdag 10. november kl 2000.