Deadline day: Julie Blakstad klar for Rosenborg!

Julie Blakstad, Photo: Fredrik Varfjell / BILDBYRÅN /

Sist oppdatert: 30. jun 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Stortalentet valgte Rosenborg – hadde mange muligheter.

Julie Blakstad er den fjerde signeringen på noen få uker, for et hardt satsende Rosenborg. Blakstad har vært en klippe på aldersbestemte landslag samt klubblaget Fart, og konkurransen om spilleren har vært stor. Flere Toppserielag og blant annet Chelsea har vært interesserte – men et eventyr i svart og hvitt ble for fristende å takke nei til. Neste stoppested blir derfor Koteng Arena.

 

(Julie Blakstad med prisen for «Beste unge spiller i Toppserien 2019». Foto BILDBYRÅN/Vegard Wivestad Grøtt)

Blakstad er betraktet som det største talentet i sin årsklasse i Norge, og «alle» klubbene i Toppserien, og noen veldig store klubber i utlandet var ute etter signaturen hennes. Hovedtrener Steinar Lein er fornøyd med at klubben på siste dag av overgangsvinduet landet nok en kvalitetsspiller. – Hun er en god fotballspiller allerede, og har et stort potensial – så at hun velger oss fremfor å for eksempel gå til utlandet, viser at hun virkelig vil noe med idretten hun utøver. – Hun kommer til å utvikle seg videre hos oss, og da vil et eventuelt utenlandseventyr uansett komme hennes vei. -Det viktigste for  henne nå blir å komme inn i gruppa og prestere godt på banen for RBK, avslutter Lein.

Med signeringen av Julie Blakstad er Rosenborg ferdige med overgangene for denne gang. I tur og orden har klubben sikret seg fjorårets beste spiller og toppscorer i 1. divisjon – Celine Nergård fra Fløya, Wolfsburgs Kristine Minde, Lisa-Marie Utland fra Reading – og til slutt supertalentet fra Hedmark – Julie Blakstad.

Seriestart er fredag 3. juli kl 19:45, da gjester LSK Kvinner Koteng Arena i det som blir en historisk dag. Det blir første Toppseriekamp som Rosenborg – og det er et forsterket lag det blir meget spennende å følge i 2020.

Billetter til kampen blir lagt ut tirsdag ettermiddag, men det er i et begrenset antall på grunn av de strenge reglene for kamparrangement som følge av Covid-19-protokollene Toppserien må følge. Kampen går også direkte på NRK2.