Dansk toppspiller og lokalt stortalent klare for Rosenborg

Sarah Dyrehauge (t.v) fra FC Thy-Thisted Q og Synne Brønstad fra Steinkjer er begge klare for RBK. (Foto: Photo Care Thisted + Rosenborg BK Kvinner)

Sist oppdatert: 20. mai 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Vårens overgangsvindu nærmer seg slutten – og Rosenborg var ikke helt ferdige etter signeringen av Kristine Leine fra Reading. Den danske spilleren Sarah Dyrehauge er sammen med Steinkjer-jenta Synne Brønstad – begge klare for RBK. Overgangsvinduet stenger ved midnatt – og RBK har nå kommet i mål med vårens spillerjakt.

Dyrehauge er 24 år, og har A-landskamper for Danmark – totalt 9 i tallet. Hun kommer fra den danske toppklubben Thy-Thisted Q. Synne Brønstad er fra Steinkjer og er fulgt tett av RBK i flere år. Brønstad er født i 2003 og har til sammen 20 aldersbestemte landskamper, og scoret 8 mål på de kampene. Spilleren med fortid i Steinkjer har vært en del av treningsgruppen til RBK i en periode, og har blitt kjent med forholdene på Koteng Arena.

Som lokalt stortalent er Brønstad en spiller flere i vår region kjenner til fra før. Den offensive, temposterke spilleren som kan bekle flere roller i laget blir interessant å følge i de neste ukene og månedene. Dette viser at lokale talent kan få muligheten i et hardt satsende RBK-lag, og det er et viktig signal til unge spillere i vår region.

Danske Dyrehauge er både serie- og cupmester med Fortuna Hjørring, og er en allsidig midtbanespiller som har spilt og scoret for alle aldersbestemte landslag – og har foreløpig 9 A-landskamper på merittlisten. Det blir spennende å stifte nærmere bekjentskap med spilleren som sikkert ikke er så kjent for det norske publikummet.

Med Leine, Dyrehauge og Brønstad på plass har Steinar Lein og RBK sikret seg en større bredde i stallen. Med tanke på en tett og kompakt sesong som kommer til å inneholde mange høydepunkter, vil disse tre tilskuddene være viktige. Sammen med den allerede sterke spillergruppen – vil RBK forhåpentligvis være enda bedre rustet til å kjempe i toppen på flere fronter i 2021.

Rosenborg sesongåpner mot Stabæk på lørdag 22. mai kl 1500. Til den kampen er ikke Dyrehauge aktuell, men Brønstad kan være det. Følg med nærmere kampstart for oppdatert spillertropp og lag på vår hjemmeside og i sosiale medier.