Blir det fotballfest på Oslo vest i dag kl 18:00?

Blir det mer jubel for Marit Clausen (nr 10) og Julie Blakstad etter ferden til Oslo vest i ettermiddag? Røa mot RBK - onsdag kl 18:00.

Sist oppdatert: 27. aug 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det er full Toppserierunde i dag – og RBK tar turen til Oslos vestkant og skal møte Røa kl 18:00 i den niende serierunden. Etter uavgjort mot Avaldsnes i helgen ligger RBK på en andreplass på tabellen, mens Røa har inntatt bunnplassen. Siste kamp for Røa var et lokaloppgjør mot Lyn, som også endte med poengdeling. Der sto det 1-1 når kampen var over, og de to Oslo-lagene ligger på henholdsvis 10. og 9. plass så langt.

Røa har tradisjonelt vært en vanskelig motstander for RBK (da som Trondheims-Ørn), med sin energiske og kjempende spillestil inklusive mange lange oppspill fra stopperplass. Det har ikke helt vært god match for trøndere de siste årene. Geir Nordby leder vestkantlaget, og er den treneren som har ledet et Toppserielag suverent lengst, og har passert 600 kamper som trener for sitt Røa. 2020-versjonen av de tidligere mesterne har ikke innfridd. Det har vært stang-ut og svake prestasjoner – og derav også liten poengfangst, og de inntok tidlig bunnplassen og har holdt seg der så langt.

For RBK var et poeng mot Avaldsnes nok til å klatre en plass på tabellen. Med færrest innslupne mål i ligaen og god uttelling i front – så er spørsmålet om de klarer å takle et favorittstempel på bortebane mot Røa? Det er tre poeng som gjelder for de som skal henge med i toppen av Toppserien, og Steinar Leins lag har skumle hensikter når de inntar Røabanen kl 18:00 i ettermiddag. Det blir også et gjensyn med en tidligere Ørn, vi antar at Sara Suphellen er i startoppstillingen til Røa når det braker løs. Den skadeforfulgte midtstopperen kom fra LSK i fjor, og spilte i en noe uvant midtbaneposisjon i siste kamp – så får vi se hvor hun befinner seg mot mange gamle lagvenninner i ettermiddag.

På keeperplass ser det ut til at Rugi får fornyet tillitt i Nøstmos fravær. Det blir i så fall tredje kamp på rad – og det har gått veldig bra så langt for den unge talentfulle keeperen. Kristine Nøstmo jobber for å rekke søndagens kamp mot Arna/Bjørnar – men i mellomtiden er den en 18-åring fra Leksvik som vokter buret for de svarte og hvite.

(Rugile Rulyte)

Kampen går direkte på Direktesport.no og kan ses her:

https://www.direktesport.no/event/66TCNQVpu6eqmb2jTL0vnc?publication=www.nidaros.no

Troppen mot Røa:

Birthe Christiansen, Rugile Rulyte, Mali Næss, Ina Vårhus, Emilie Bragstad, Kristine Minde, Solfrid V. Hofset, Emilie Joramo, Elin Sørum, Siw Døvle, Cesilie Andreassen, Celine Nergård, Marit Clausen, Julie Blakstad, Lisa-Marie K. Utland, Rakel Engesvik, Sara Fornes, Emilie Lein.