Blakstad og Utland sikret seier mot Kolbotn

Julie Blakstad (t.v) og Lisa-Marie Karlseng Utland sikret de siste bortepoengene i årets serie. Med hvert sitt mål sørget de for at det endte 2-1 til RBK mot Kolbotn. Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 09. nov 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Lørdagens oppgjør mot Kolbotn var en kamp der sølvmedaljene var sikret på forhånd for RBK, og der Kolbotn hadde lite å spille for i utgangspunktet. Det bar nok kampen litt preg av, men det var viktig for bortelaget å sørge for alle tre poengene i tilfelle det skulle glippe for Sandviken mot slutten. Det siste ble det aldri noe av siden bergenserne feide Klepp av banen og ned i 1. divisjon med 8-0 i sitt oppgjør på Stemmemyren.

Kolbotn måtte flytte kampen fra Sofiemyr til KFUM sin hjemmebane på Ekeberg. Første omgang består av stor RBK-dominans og stort sett spill mot et mål. Kolbotn kom aldri til – og ble løpende mye i mellom uten å skape noe som helst i retning Kristine Nøstmo i RBK-målet. Det ble et mål signert Julie Blakstad i det 37. minutt, og et mål av Utland i det 44. minutt som ga bortelaget en svært fortjent 2-0 ledelse til pause.

Etter pause jevner det seg atskillig mer ut, og det er ingen stor forestilling av verken hjemme- eller bortelaget. Hjemmelaget mer med, og har flere halvsjanser og småfarligheter – men Nøstmo avverget hver gang. Det måtte en straffe til for hjemmelaget, og tre minutter før slutt får de en redusering til 1-2, men det er for sent for å skape noen stor spenning i oppgjøret som ender med tre fortjente poeng til Rosenborg, mest på grunn av en totalt overlegen første omgang.

Nå gjenstår en kamp igjen i Toppserien: hjemmekamp mot Lyn, lørdag 13. november kl 13:oo på Koteng Arena. Billetter får du kjøpt her: https://rbk-kvinner.ticketco.events/no/nb/e/rosenborg_bk__lyn_131121_toppseriens_18_runde

Det blir også Kristine Nøstmo sin siste kamp i RBK-drakta, så det oppfordres til å møte opp for å hedre en klubblegende på lørdag.

Kampfakta 17. serierunde i Toppserien, søndag 7. november.

KFUM-Arena: Kolbotn – Rosenborg, 1-2 (0-2)

Mål: Blakstad (RBK, 37. min), Utland (RBK, 44. min), Pedersen (Kolbotn, 87. min)

Laget: Nøstmo – Næss – Vårhus – Bragstad – Olsvik – Sørum – Joramo – Skinnes Hansen – Brønstad (Nergård) – Blakstad (Lein) – Utland (Dyrehauge)