Barcelona ble for sterke – men over 4000 på Lerkendal ga god stemning

Stort for en fotballfan og få møte sitt idol på Lerkendal lørdag. Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 31. aug 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Det ble litt som forventet at FC Barcelona skulle være et nummer eller to for store for Rosenborg – men hjemmelaget kunne forlate Lerkendal med æren i behold. Det ble kjempet, duellert og lagt ned en innsats hele laget kan være stolte av – mot en motstand helt i den øverste verdenstoppen.

Det kom 4285 tilskuere på Lerkendal for å se de regjerende Champions League mesterne måle krefter mot RBK, og de fleste dro hjem med smil om munn og en god fotballopplevelse rikere. Med god stemning på tribunen, sol fra blå himmel – ble det svært hyggelig å være på Lerkendal denne lørdagen.

Motstanderen var i verdensklasse, og med to norske spillere i stjernegalleriet var det duket for fotballfest. Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen bidro til at publikum fikk en positiv opplevelse – selv om Syrstad Engen var forhindret fra å spille kampen, var både hun og Graham Hansen med på å gi de unge på tribunene noe å ta med seg i minneboka. Sammen med Rosenborgspillerne gikk de to landslagsspillerne rundt og ga selfies og kommentarer til de håpefulle som satt på nederste rad på tribunen.

Kampen ga mange høydepunkter for både borte- og hjemmelaget. Barcelona hadde mye ballinnehav i starten, og RBK måtte forsvare seg – men kom også til sjanser og noen kontringer som fort kunne gitt uttelling. Men, det sto 0-0 til noen minutter før pause – da sprakk nullen og spanjolene kunne gå til pause med en fortjent 1-0 ledelse. Kristine Nøstmo hadde blant annet noen fabelaktige redninger som hindret en større ledelse, men RBK var ikke ufarlige selv heller – hjemmelaget kunne både tatt ledelsen og utlignet, men marginene var ikke på deres side i dag.

Begge lag stilte med sterke 11-ere i hele 1. omgang og deler av 2. omgang, før begge lag gjorde flere bytter – slik at de fleste fikk litt spilletid og føle på nivået. 2-0 til Barcelona kommer som en konsekvens av et vedvarende trykk – mens perlen av målene kom helt til slutt, når Caroline Graham Hansen drar seg løs rett utenfor 16-meteren og banker ballen vakkert inn bak en sjanseløs Rugile Rulyte, som hadde erstattet Nøstmo de siste 10 minuttene.

Alt i alt en flott opplevelse for alle som var på tribunen. Mange lag fra hele Trøndelag hadde tatt turen, og de skapte en flott atmosfære og god stemning hele kampen gjennom. At det ble et tap for verdens beste fotballag ble på en måte til å leve med, dette var forhåpentligvis til inspirasjon og glede for mange trønderske fotballspillende ungdom – både jenter og gutter.

Fakta:

Lørdag 28.8, Lerkendal stadion, treningskamp.

Rosenborg – FC Barcelona, 0-3 (0-1)

Tilskuere: 4285

Laget:

Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – Leine – Sørum – Joramo – Blakstad – Skinnes Hansen – Utland – Olsvik. Innbyttere med spilletid: Rulyte, Fornes, Døvle, Brønstad, Dyrehauge Hansen, Hofset, Sobczyk, Lein.