Banebryterne – en fotballhistorie

Se de første 5 episodene av Banebryterne på Adressa.no. Bli med tett på laget som kjemper om edelt metall i sin første sesong som Rosenborg.

Sist oppdatert: 30. okt 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg inntok Toppserien for første gang i 2020. Etter en over 100 år lang historie som Trondheims-Ørn, skulle vi endelig få se et kvinnelag i svart og hvitt. Et Rosenborg for og med kvinner – forbilder for  unge jenter i hele vår region, og antagelig hele Norge. Hvor mange unge håpefulle fotballspillende jenter har ikke uttrykt sin drøm: «Æ vil spæll for Rosenborg når æ bli stor!» Det som før var umulig, har nå blitt en virkelighet.

Siden starten på 1970-tallet har klubben vært en foregangsklubb og banebrytere for kvinnefotballen i Norge. Klubben har vært først ute og banet vei for andre i en tidlig fase – og hadde sin storhetstid på 90- og deler av 2000-tallet som gjorde klubben Trondheims-Ørn til mestvinnende. En tittel som fortsatt er en realitet: 7 serie- og 8 cupmesterskap, samt ledelse på maratontabell er en arv som dagens spillere ønsker å bygge videre på. Sesongen 2020 har vært et lite eventyr, laget er fortsatt ubeseiret og kjemper om gullet.

Spætt Film har fulgt laget i tykt og tynt i over et år – og nå er resultatet blitt en serie som slipper deg inn i hverdagen til spillerne og klubben.

Gjennom 11 episoder får du innblikk i hverdagen til spillerne. Her kommer du tett på jentenes hverdag på trening, skole, jobb og litt fritid. Du får komme helt innpå laget i kamp, og bli kjent med noen av profilene våre.

Det er action, spenning, stor fotball, latter og glede – og noen tårer. De første 5 episodene er lagt ut nå. Episode 6 kommer 10. november og de påfølgende episodene kommer fortløpende etter dette. Siste episode kommer ved sesongslutt, så får vi håpe at det blir lengst mulig til vi er der.

Serien følger du her:

https://www.adressa.no/sport/fotball/2020/10/30/Banebryterne-22603204.ece?episodeid=3006785