Årets snuoperasjon – stor glede i Ørn-leiren!

Cesilie Andreassen med 3 nettkjenninger mot Klepp! (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån)

Sist oppdatert: 30. sep 2019 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Fotball er følelser er det mange som sier – og hvilket annet spill kan så til de grader snu opp ned på en sinnstemning – enn 90 minutter med fotball? Som på søndag – mot Klepp. I en kamp Ørn stiller som alt annet enn favoritter. Ingen utenfra forventet noe annet enn et nytt Ørn-tap, mot et lag fra Jæren som har vært solide – men kanskje ikke med samme toppnivå som i fjor.

Uansett: hjemmelagets utgangspunkt før denne kampen var at de hadde de sluppet inn 4 fattige mål hjemme, og virket bunnsolide defensivt. Det var før Ørn kom på besøk. Og det var før Ørns eminente nordlending Cesilie Andreassen bestemte seg for å gjøre livet surt for Klepp!

Kampen for tilværelsen – eller rettere sagt – kampen for å unngå kvalifiseringsplassen i Toppserien var absolutt til å ta og føle på før kampen mot Klepp. Ørn sto med 16 poeng og bena godt plassert på den utsatte 10. plassen før møtet med Jærbuene i hvitt og grønt. Men i løpet av denne 18. serierunden snur situasjonen seg – og plutselig kjenner man at man får betalt for hardt arbeid og det å kjempe i motgang.

For livets glade trenergutter går solen aldri ned! Med tre poeng i lomma er det lov å vise følelser. (f.v ass.trener Paul Helge Sagøy, hovedtrener Steinar Lein og toppspillerutvikler Mads Pettersen.)

Det hele starter ikke veldig bra for Trondheims-Ørn, og når Havana Solaun setter inn 1-0 til hjemmelaget etter 11 minutter – så er det omtrent som forventet. Et mål som blir gitt hjemmelaget etter en svak feilpasning fra Ørn. Klepp får ballen fra Ørn på 25-30 meter, spiller rett gjennom mellom Ørns back og stopper – og nevnte Solaun har få problemer med å sette ballen bak et utspilt Ørn-forsvar. Det går kun et kvarter til – før Gry Tofte Ims sender Klepp opp i 2-0 – og det hele begynner å se veldig vanskelig ut for de gule og blå.

Men, Ørn har noe som ikke Klepp har: Cesilie Andreassen. Heldigvis for bortelaget går det kun 4 minutter før dagens første perle smeller inn bak Lindsey Harris i Klepp-målet. Et langskudd med venstre fra 18-20 meter sitter som klistret i vinkelen, en rakett av et skudd som Harris må se lage kremmerhus av nettmaskene. Nydelig mål – kandidat til rundens mål! En svært viktig redusering til 1-2 før pause ga Ørn fornyet tro på at her var det mulig å komme hjem med poeng. I tillegg til dette har Maiken Bakke en kjempesjanse når hun er alene på 6-7 meter og kan egentlig bare bredside ballen inn – men treffer ikke rent og det blir redning i stedet for scoring.

2. omgang er 9 minutter gammel når Maiken Bakke kommer seg rundt på høyre kant og får lagt inn. I feltet er Ces (Cesilie Andreassen) der hun skal være – og på hel volley smeller hun ballen inn bak en forfjamset Harris, som må konstatere at trønderne har utliknet til 2-2. Kampen lever i begge ender av banen og Nøstmo må ut i full strekk og gjør en kjemperedning på et skuddforsøk fra Tameka Butt. Litt senere er igjen Maiken Bakke frempå. Blir spilt gjennom med en høy ball i bakrom – som hun utnytter og får nesten lobbet ballen over Klepp-keeperen, men lobben blir litt for svak til at det blir uttelling. Nære – men ikke nære nok.

Det spilte fint liten rolle, for Andreassen var ikke ferdig for dagen. Et utsøkt angrep fra Ørn der det spilles ut til Bakke på høyre kant som spiller inn i banen, Andreassen hopper elegant over ballen og overlater den til Sørum, som spiller gjennom Andreassen – som på små flater dribler både en og to forsvarsspillere ut – kommer helt på kloss hold – og setter ballen kontrollert bak Harris – for tredje gang!

Fornøyd gjeng! Trondheims-Ørn med viktig borteseier!

En fantastisk opphenting er komplett. Tre poeng ble sikret på en vanskelig bortebane med et vanskelig utgangspunkt – etter hjemmelagets 2-0 ledelse. Sandviken slår samtidig Arna/Bjørnar, og Lyn tapte sin kamp mot Avaldsnes – noe som resulterte i at Ørn inntar en 8. plass på tabellen med sine 19 poeng. Arna/Bjørnar like bak, og Lyn rett bak der igjen. Ingenting er avgjort – alle kampene som står igjen (4 stk) blir spennende – og avgjørende.

Men, med seier i neste hjemmekamp mot Kolbotn (12.10)  – som også sliter litt – så vil det hjelpe på nattesøvn og potensielle nerver. Gjenstående kamper i Toppserien: 12.10 hjemme mot Kolbotn, 20.10 borte mot Arna/Bjørnar, 2.11 hjemme mot Stabæk før avslutning 16.11 borte mot Avaldsnes. I mellom der: godbiten semifinale i cupen mot LSK Kvinner den 26.10 kl 1300 på Koteng Arena.

Nå er det landslagspause. Ingen Toppserie før 12. oktober, så de to neste ukene blir brukt til å bygge opp ny slagkraft – slik at Toppseriestatusen sikres for 2020!