3-2 over Lyn i årets siste kamp.

Rosenborg tok sølv i Toppserien 2021 - i år går vi for gull! Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 13. nov 2021 Skrevet av: Rosenborg BK Kvinner

 

Det ble seier i årets siste kamp – med 3-2 over Lyn på Koteng Arena ble sesongen fullført på anstendig vis – og Kristine Nøstmo fikk en verdig og god avslutning på sin karriere.

Kristine Nøstmo mottar vel fortjent hyllest før kampstart – i sin 215. og siste kamp for klubben. Foto: RBK Kvinner

Første omgang var preget av et forsiktig hjemmelag og et enda mer forsiktig bortelag, og underholdningsverdien var så som så i de første 45 minuttene. Noen få men store sjanser til hjemmelaget kunne gitt ledelse til pause, men det ville seg liksom ikke for RBK i første omgang. Med litt for omstendelig spill mot et Lyn som lå med mange spillere på rett side ble det en sjansefattig, og ikke for spennende omgang på Koteng Arena.

RBK kom atskillig bedre ut i gang i starten av andre omgang. Etter kun to minutters spill legger Julie Blakstad på til 1-0, og håpet blant hjemmefansen på mange mål i kampens andre halvdel, var tent. Det ble både større underholdning og flere sjanser – og mål – i andre omgang. I det 54. minutt utligner Lyn til 1-1 ved Anna Aahjem, og bortelaget øynet nok et håp om tre poeng i en kort periode. Tre poeng var også nødvendig skulle de unngå kvalifiseringsspill – men det gikk ikke helt slik.

Helt på slutten av omgangen løsner det for hjemmelaget, og Julie Blakstad gir laget ledelsen i det 81. minutt. Fire minutter senere er innbytter Celine Nergård frempå med sitt første mål for sesongen, og gir hjemmelaget 3-1. Da kunne man tro at spenningen var over, men Lyn ville det annerledes, og i det 87. minutt scorer nok en innbytter. Monica Isaksen skaper en viss spenning i kampen når hun reduserer til 2-3 for Lyn, men dessverre for bortelaget var det ikke nok. Kampen ender 3-2 til Rosenborg, og en god sesong avsluttes med et godt resultat – og sølvet kan feires lørdag med tre nye poeng, og et fint punktum for sesongen 2021.

Kampfakta: Toppserien 18. og siste runde, Koteng Arena – lørdag 13. november kl 13:00.

Rosenborg – Lyn, 3-2 (0-0).

Tilskuere: 421

Mål: Julie Blakstad (RBK, 46, 81 min), Anna Aahjem (Lyn, 54. min), Celine Nergård (85. min), Monica Isaksen (Lyn, 87. min)

Laget: Nøstmo – Næss – Vårhus – Bragstad – Olsvik (Melhus) – Sørum – Joramo – Blakstad – Brønstad (Lein) – Skinnes Hansen (Nergård) – Utland (Fornes)