3-1 seier og tabelltopp for RBK!

Dagens målscorere: Cesilie Andreassen (t.v) ble kåret til banens beste spiller av den lokale juryen - og tomålsscorer Marit Clausen troner øverst på toppscorerlisten i Toppserien etter seieren mot Kolbotn.

Sist oppdatert: 19. jul 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Årsbeste i første omgang – solid gjennomført kamp ga tabelltopp.

Rosenborg kjørte over Kolbotn i 1. omgang – og vant til slutt fullt fortjent 3-1 og inntok med det tabelltoppen etter den tredje runden i Toppserien.

De første 45 minuttene var årsbeste og det kunne stått mye mer enn 1-0 til pause. Cesilie Andreassen banket inn 1-0 på frispark etter 25 minutters spill. En omgang som sto til nesten terningkast 6 – men det manglet litt på uttellingen. Julie Blakstad runder keeper og setter ballen like utenfor, Kristine Minde banker ballen i tverrligger fra kort hold – og Celine Nergård har en volley som fortjente en bedre skjebne. I tillegg til en rekke cornere til hjemmelaget – og stor spillemessig dominans så var bortelaget heldige som gikk til pause med bare et mål i mot. Hjemmedebutant Kristine Minde spilte hele kampen på venstre back, og gjorde en bra første kamp i svart og hvitt. Med noen flere treninger og kamper med sine nye lagvenninner, så aner vi enda flere raid langs den venstre kanten – og mer trøbbel for motstanderne.

Det går ikke mer enn 2 minutter ut i 2. omgang før Kolbotn utligner. To tapte dueller i feltet var nok til at de blå-hvite kunne sette 1-1, og kampen fikk straks en ny nerve. Bortelaget prøvde å stå høyt lenge, men lyktes bare delvis – og det var bare et spørsmål om tid før RBK kunne komme tilbake.

Marit Clausen er i form om dagen, og roet nervene til hjemmepublikum seks minutter etter utligningen da hun setter 2-1 og sitt tredje for sesongen. Hjemmelaget tar igjen mer og mer over kampen, men slipper Kolbotn til på en og annen dødball – uten at gjestene klarer å utnytte dette. 10 minutter før slutt setter Clausen spikeren i kista, og forsegler kampen med 3-1 – og klatrer samtidig opp på toppscorerlista i Toppserien.

Cesilie Andrassen blir kåret til banens beste spiller av en lokal jury, og uttaler etter kampen at -Den første omgangen er noe av det artigste jeg har vært med på! Den uttalelsen støttes av trener Steinar Lein som er meget fornøyd med gjennomføringen av kampen. -Vi er i stadig utvikling – og måten vi kontrollerer kampen på spesielt i 1. omgang er meget bra. I tillegg blir vi ikke satt ut av at de utligner, men maler på, og får som fortjent til slutt – det er en viktig egenskap i et lag, fortsetter Lein.

Rosenborg leder Toppserien med like mange poeng som LSK Kvinner og Avaldsnes, men med flere scorede mål enn LSK. Nå rettes blikket mot Arna/Bjørnar neste helg. Borte i Bergen blir ingen enkel kamp, men det er et lag som strutter av selvtillit som reiser over de syv fjell i jakten på årets andre borteseier.

Neste hjemmekamp er søndag 2. august kl 1300, da kommer Klepp på besøk – det er bare å glede seg til fortsettelsen av årets Toppserie!

Kampfakta:

Søndag 19. juli, Koteng Arena

Rosenborg – Kolbotn: 3-1 (1-0)

Mål: 1-0 Cesilie Andreassen (25), 1-1 Synne Christiansen (48), 2-1 Marit Clausen (54,80)

Laget: Nøstmo – Næss – Vårhus – Bragstad – Minde – Joramo – Sørum (Fornes) – Nergård (Utland) – Andreassen (Engesvik) – Blakstad – Clausen (Lein).