3-0 borte mot Klepp – sikret sølvet og klare for nytt Europaeventyr.

Tre poeng, sølvet er sikret og klare for Europa igjen. Foto: RBK Kvinner

Sist oppdatert: 18. okt 2021 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Rosenborg slo Klepp 3-0 på bortebane og er dermed klare for kvalifisering til neste års Champions League. Det blir minst sølv på RBK-jentene i 2021, LSK er ute av sølvkampen – og det ble lagt et visst press på Sandviken.

Skulle bergenserne glippe på veien mot sitt første gull så er Rosenborg i posisjon til å tette igjen luka – men det er ikke veldig sannsynlig at de avgir poeng i sin neste kamp, som er mot Klepp. Uansett var det sterkt av RBK å vinne klart på bortebane, og Klepp var i realiteten aldri i nærheten av å true de rosakledde på lørdag.

Ekstra godt å se Emilie Joramo tilbake i startoppstillingen, og i tillegg til å være med fra start scoret hun kanskje også rundens mål, med sin fulltreffer i første omgang. Fra 25 meter klinket hun ballen like godt i vinkelen, og satte RBK på sporet av ny seier. Etter dette målet så aldri bortelaget seg tilbake, og fullførte en god bortekamp med å holde nullen og sikre Europacupspill neste år. Joramo var inne i startoppstillingen som ellers så lik ut som sist kamp, med unntak av en syk Julie Blakstad som måtte stå over dette oppgjøret. Sto over gjorde også Cesilie Andreassen, men begge ventes å være klare til kamp etter landslagsperioden som vi nå går inn i.

Lisa-Marie Karlseng Utland sto for 2-0 på en fin heading etter innlegg fra Elin Sørum. Sørum satte selv punktum med sitt godt plasserte skudd i andre omgang. Alt i alt en godt gjennomført bortekamp, og det går mot nok en spennende avslutning på Toppserien med to kamper igjen på programmet.

Det er fortsatt uavklart i topp 4 – og det samme gjelder i andre enden av tabellen. Sandviken har kontrollen på gullet, vinner de neste kamp er de mestere. RBK har sikret seg minst sølv, mens LSK og Vålerenga kjemper om bronsen. Kolbotn er i «ingenmannsland» nå, og har sikret plassen i Toppserien – men kan ikke klatre oppover fra sin foreløpige femteplass.

I bunnen ser Klepp fortapte ut – sisteplassen i Toppserien gir direkte nedrykk – de kan teoretisk fortsatt berge plassen, men da må de vinne mot Sandviken og Vålerenga, som er deres to siste kamper. Kvalifiseringsplassen er det 3 lag som kjemper om å unngå, slik tabellsituasjonen er før de siste to kampene. Det skiller kun et poeng mellom Stabæk, Lyn og Avaldsnes – og det er helt åpent om hvem av de som må ut i kvalifiseringsspill mot andreplassen i 1. divisjon for å kunne spille Toppserie i 2022.

Kampfakta:

Klepp – Rosenborg, 0-3 (0-2)

Mål: Joramo (1-0), Utland (2-0), Sørum (3-0)

Laget: Nøstmo – Næss – Bragstad – Vårhus – Leine – Joramo (Døvle) – Sørum – Skinnes Hansen (Lein) – Brønstad (Brønstad) – Olsvik (Dyrehauge) – Utland (Fornes)