1-1 i historisk serieåpning – debutant sikret poengdeling!

Julie Blakstad jubler etter å ha satt inn 1-1 mot LSK Kvinner. Marit Clausen (nr 10) og Elin Sørum stormer til for å delta på feiringen, sammen med debutanten. Lisa-Marie Karlseng Utland har allerede nådd fram og løfter målscoreren så alle får se. Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

Sist oppdatert: 04. jul 2020 Skrevet av: Torgrim Olsen

 

Uavgjort og poengdeling i den historiske serieåpningen.

Det ble en jevnspilt og delvis fartsfylt serieåpning mellom RBK og LSK på Koteng Arena fredag kveld. En kamp det var knyttet en god del forventninger til: Historisk med tanke på at Rosenborg for første gang inntok Toppserien, og med et bakteppe som inneholdt en usedvanlig lang oppkjøring i en utsatt serie på grunn av pandemien. Med det i tankene så ble dette en kamp med høy intensitet, tempo og god kvalitet – fra begge lag. De regjerende mesterne viste at de fortsatt er et meget godt lag, og hjemmelaget fikk vist at de skal bli vanskelige å slå i 2020.

Cesilie Andreassen entrer stolt Koteng Arena, Marit Clausen like bak.
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

LSK i tidlig ledelse.

Det ble totalt sett en god kamp sett med både nøytrale og mer subjektive øyne. Med relativt få, men store sjanser til begge lag, som ingen av de klarte å omsette i mål, mer enn de to målene kampen endte opp med. Faktisk var ingen av målene i utgangspunktet veldig store målsjanser. LSK tok ledelsen etter bare 10 minutter da Mimmi Matilda Veum når fram etter en uavklart dødball – og nærmest pirker ballen i mål fra kort hold. Det var muligheter for hjemmelaget å få klarert den på et tidligere tidspunkt, men slik gikk det ikke – så det er litt tungt for RBK å se bortelaget ta ledelsen såpass tidlig i kampen.

En jevn første omgang – flest sjanser til hjemmelaget.

Det var nok forventningspress og antydning til litt høye skuldre på hjemmelaget i de første innledende minuttene. Kanskje ikke så rart, da det har vært mye oppmerksomhet rundt kampen og laget i dagene opp mot denne serieåpningen. Kampen bar preg av høyt tempo, og hjemmelaget hadde flere store sjanser i løpet av de første 45 minuttene, men de svarte og hvite klarte ikke omsette dette i scoringer. Celine Nergård hadde kanskje de største sjansene til hjemmelaget, og det er å håpe at presisjonen i de avgjørende øyeblikkene blir skarpere etter hvert som Topperien ruller videre. En jevnspilt første omgang ebber ut med noen flere sjanser til hjemmelaget enn bortelaget – så ved pause hadde bortelaget størst anledning til å være fornøyde. LSK skapte veldig få sjanser utenom målet i første omgang, så Hege Riises utvalgte kunne ta pause med et lite smil om munnen.

Pangdebut av supertalentet – sørget for poengdeling etter soloprestasjon.

Det er blitt skrevet mye om overgangene til Rosenborg i de siste ukene. Kristine Minde og Lisa-Marie Karlseng Utland er etablerte A-landslagsspillere – og vil nok prege laget utover i sesongen. Men det var den sist ankomne spilleren var den som stjal overskriftene i den snaue halvtimen hun fikk spille. Med kun et døgn i byen – og uten å ha trent med laget – var det ikke å forvente at Blakstad skulle starte, ei heller skrive seg inn i historiebøkene. Men det sistnevnte gjorde den råsterke 18-åringen.

Allerede i en av de første duellene setter hun seg i respekt, og preller regelrett to LSK-spillere av seg på sin venstre kant. Med fart og besluttsomhet som du stort sett ser i langt mer erfarne spillere – fikk RBK-publikummet seg en skikkelig smakebit på hva vi kan vente å se av denne spennende nysigneringen. Tolv minutter før full tid drar hun seg fri på venstre kant, og sender av gårde et skudd fra ganske skrått hold rett innenfor 16-meteren. Et høyt og hardt skudd som LSK-keeper Norstrøm er så vidt borti, men som faller ned bak henne og i mål.

Julie Blakstad avgjør kampen med sitt 1-1 mål mot LSK, og skriver seg selv inn i historiebøkene som Rosenborgs første målscorer i Toppserien.
Foto: Marius Simensen / BILDBYRÅN

1-1 ender kampen med, og det er et resultat verken Steinar Lein eller Hege Riise var helt fornøyde med rett etter kampslutt. Dette var en kamp de begge så gjerne ville vinne – men når de verste adrenalinfølelsene får lagt seg – og analysene skal gjøres – så kan de begge kanskje lande på at det var ikke så veldig feil med poengdeling i denne kampen. Begge lag kunne avgjort til sin fordel, ingen av de klarte det – så da får vi si at et poeng til hver er helt ok. Opprettholder RBK samme tempo og innsats i neste serierunde (lørdag 11. juli) borte mot Lyn, er det lov å i hvert fall håpe på 2020`s første tre-poenger.

Kampfakta:

Toppserien, 1. runde – Koteng Arena 3. juli 2020. Tilskuere: 170

Rosenborg – LSK Kvinner: 1-1 (o-1)

Mål: LSK, Mimmi Matilda Veum (10). RBK, Julie Blakstad (78).

Gule kort: RBK, Elin Sørum. LSK, Isabell Bachor.

Laget: Kristine Nøstmo – Marita Olsen (Solfrid Vaagan Hofset), Emilie Bragstad, Ina Vårhus, Mali Næss, Emilie Joramo, Elin Sørum, Siw Døvle (Lisa-Marie Karlseng Utland), Celine Nergård (Julie Blakstad), Marit Clausen (Sara Kanutte Fornes), Cesilie Andreassen (Laura Gashi).